"Zvono izvan Zvona"
0

Izložbe Udruženja Zvono od sada u galeriji Charlama, sezonu otvara Sandra Bartolić

N. O.
Sandra Bartolić
Sandra Bartolić
Zbog pandemije koronavirusa Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono neće organizovati izložbe u galeriji Zvono, već u galeriji Charlama u Skenderiji. Prva u novom ambijentu bit će izložba beogradske autorice Sandre Bartolić.

"Brojne promjene koje su nam novonastale Covid okolnosti donijele podrazumijevale su i promjene u izlagačkoj praksi Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono. Ovim putem vas obavještavamo da u narednom periodu nećemo biti u prilici da izložbe organizujemo u galeriji Zvono na adresi Obala Maka Dizdara 10 te se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su skoro sedam godina na toj adresi bili redovni gosti i posjetitelji likovnih i drugih programa u organizaciji Udruženja Zvono", napisali su iz Udruženja.

"Naredne susrete zakazujemo u galeriji Charlama u Skenderiji gdje će Zvono povremeno koristiti dio prostora i već sljedeće sedmice upriličiti prvu izložbu u novom ambijentu. Zadovoljstvo nam je što će prvi put samostalno svoje radove predstaviti beogradska autorica Sandra Bartolić", piše u saopćenju.

Riječ je o ekonomistici rođenoj 1986. godine u Beogradu koja se uz profesionalno bavljenje turizmom i hotelijerstvom godinama amaterski bavi slikanjem. Njeni radovi postavljeni na društvenim mrežama privukli su pažnju Jusufa Hadžifejzovića te ju je pozvao da bude učesnica Mileševske kolonije u Prijepolju na kojoj je učestvovao i Saša Bukvić. Mileševski susret zaključen je dogovorom o sarajevskoj izložbi.

Bartolić slika akrilikom na platnu. Njeni radovi inspirisani su islamskom prošlošću i kako kaže rajskim cvijećem koje sanja.

Otvaranje izložbe bit će upriličeno u utorak, 25. maja u 19 sati. Zvono postavke u Charlami (Skenderija, Terezije bb) moći će se pogledati svakog dana osim nedjelje od 12 do 15 sati.