Collegium artisticum
0

Izložbe likovnih umjetnika iz Hrvatske

FENA
Collegium artisticum (Foto: Sarajevo-x.com)
Collegium artisticum (Foto: Sarajevo-x.com)
U Gradskoj galeriji Collegium artisticum 20. oktobra bit će otvorene dvije izložbe kojima će se Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) predstaviti bh. javnosti - Putujuća izložba ilustracija "-35" i izložba "Lutka u ilustraciji i animiranom filmu".

Izložbe se organiziraju kao dio kulturne razmjene između dva srodna udruženja ULUPUH-a i Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH), od kojih se drugi dio realizira kao gostovanje upravo otvorene izložbe suvremenog bh. dizajna u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH, saopćeno je iz Collegiuma artisticuma.

Gostovanje ULUPUH-a u Sarajevu financijski su pomogli Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Izložbu će otvoriti direktor Galerije Collegium artisticum Strajo Krsmanović te predsjednica ULUPUH-a Ivana Bakal.

Riječ je o dvjema ULUPUH-ovim izložbama od kojih je Putujuća izložba ilustracija "-35" gostovala na međunarodnim sajmovima knjiga (Leipzig 2006., Bologna 2006.), dok je izložba "Lutka u ilustraciji i animiranom filmu" premijerno predstavljena u Galeriji ULUPUH 2007. godine te je ovo njeno prvo gostovanje izvan zemlje.

Obje su izložbe zamišljenje kao dio šireg predstavljanja Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti bh. javnosti, a posebno kao početak suradnje sa srodnim udruženjem ULUPUBiH, s kojim ULUPUH dijeli brojne zajedničke ciljeve i aktivnosti.