Kultura
0

Izložba "Zanatlije-čuvari tradicije" u Brusa bezistanu

FENA
Izložba "Zanatlije-Čuvari tradicije Baščaršije" koja je svečano otvorena 25. juna i postavljena za javnost mjesec dana u ASA Art Galeriji, premještena je u depadans Muzeja Sarajeva Brusa bezistan.

Ljubitelji tradicionalnih vrijednosti BiH izložbu iz oblasti kulturno historijskog nasljeđa moći će posjetiti svakim radnim danom od 10.00 - 18.00 sati do 28. augusta.

Pored tradicionalne vrijednosti ove izložbe predstavljena je i ona humanitarna vrijednost. Svaki zanatlija je po jedan od autentičnih proizvoda koji su predstavljeni u sastavu izložbe poklonio Fondaciji Hastor. Sredstva koja će biti prikupljena prodajom proizvoda namijenjena su školovanju stipendista Fondacije Hastor, djece i mladih koji zbog lošeg socio- ekonomskog statusa nisu u mogućnosti da se školuju.

Promotivni katalog, promo film i izložba sastavni su dijelovi istoimenog projekta koji ima za cilj očuvanje kulturnog historijskog nasljeđa i promicanje njegove vrijednosti.

Izložba kroz kombinaciju autentičnog i savremenog ambijenta prikazuje svu ljepotu starih i savremenih zanatskih proizvoda kreirajući pomalo zaboravljeni ambijent zanatskog okruženja, saopćeno je iz ASA Holdinga.