{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Urbani fragmenti" Dražena Grujića

F
24.9.2009. u 14:14
0
0
Izložba "Urbani fragmenti" Dražena Grujića
0
Izložba "Urbani fragmenti" Dražena Grujića
Španska ambasada u BiH i Sarajevski otvoreni centar predstavit će izložbu fotografija “Urbani fragmenti” (Fragmentos urbanos) autora Dražena Grujića.
Izložba će biti otvorena 25. septembra u Galeriji Roman Petrović.

Mladi banjalučki umjetnik predstavit će se samostalnom izložbom sarajevskoj publici, nakon što je ove godine već bio dio nekoliko kolektivnih izložbi u Sarajevu.

Izložba „Urbani fragmenti“ je njegova četvrta samostalna izložba. Izložba se realizira u organizaciji Španske ambasade u BiH i Sarajevskog otvorenog centra.

Izložba fotografija “Urbani fragmenti” sastoji se od 20 fotografija nastalih protekle godine za vrijeme autorovog boravka u Barceloni.

Dražen Grujić, rođen i odrastao u Banjoj Luci, diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, smjer Filozofija i sociologija. Više od deset godina bavi se analognom i digitalnom umjetničkom fotogafijom. Dosad je izlagao u Banskom dvoru i Muzeju Republike Srpske, kao i u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS-a u Banjoj Luci, te također u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Niz kolektivnih izložba imao je i u Sarajevu. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH).

Ove godine bio je jedan od bh. predstavnika na 14. bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana u Skoplju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: