{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "SVEGA/Sarajevo za ponijeti" u galeriji Java

2.8.2013. u 08:04
9
Izložba "SVEGA/Sarajevo za ponijeti" u galeriji Java
9
Izložba "SVEGA/Sarajevo za ponijeti" u galeriji Java
U Galeriji savremene umjetnosti Java u Sarajevu u ponedjeljak, 5. augusta, sa početkom u 20:30 sati bit će otvorena izložba radova pod nazivom "SVEGA/Sarajevo za ponijeti", a radove će izložiti šest sarajevskih autorica: Aleksandra Nina Knežević, Amila Smajlović-Pozder, Amra Zulfikarpašić, Ljiljana Majkić, Naida Begović i Nataša Perković.
Riječ je o radovima iz oblasti primijenjene umjetnosti - produkt i grafičkog dizajna, a tema je usmjerena na promociju Sarajeva i korištenje tradicionalnih motiva i tehnika na proizvodima kao što su upotrebni i odjevni predmeti, modni dodaci, cekeri, torbe, kao i printane forme - razglednice i plakati.

Izložba je prodajnog karaktera.

Aleksandra Nina Knežević, grafička dizajnerica i umjetnica, izlaže predmete sa motivima nastalim slobodnom interpretacijom njenog grafičkog rada "Sarajevo Dingbats".

Amila Smajlović-Pozder, profesorica na Fakultetu umjetnosti i društvenih nauka Internacionalnog univerzitetu u Sarajevu, predstavit će nove radove iz kolekcije "Zeh nakita".

Amra Zulfikarpašić, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, ponudit će neke od svojih motiva istkanih na ćilimima i torbama u sklopu kolekcije "Poetika šare".

Ljiljana Majkić, modna dizajnerica, donosi nove suknje i majice sa vezenim i printanim kroki crtežima i aplikacijama.

Naida Begović, dizajnerica Studija SHE:YOU, izlaže slike na kojima spaja tradicionalni vez i pikselizovanu kompjutersku ikonografiju.

Nataša Perković, asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, pokazat će "Designgoods" predmete – igračke i jastučiće, nastale u radionicama Pismolika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: