|

Izložba studentskih radova o temi "Portret grada"

Izložba studentskih radova o temi "Portret grada"
0
F
FENA
19.11.2010. u 21:07
1
komentara
0

dijeljenja
Izložba studentskih radova o temi "Portret grada"
Adnan Burazerović, Saša Džino i Igor Zergol, studenti su koji su osvojili nagrade za najbolje radove o temi "Portret grada" na konkursu koji je objavila sarajevska galerija "B. Smoje", u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo i nevladinom organizacijom "Global Development & Consulting Inc".
Imena nagrađenih objavljena su večeras na otvaranju izložbe studentskih radova "Studentski dani 2010", koja je organizirana u Galeriji "B. Smoje".

Cilj ovog konkursa, na koji se prijavilo 24 studenta, bio je da stimulira mlade ljude, pruži podršku njihovim idejama, te da promovira stvaralaštvo mladih i stvori ambijent za njihov veći utjecaj u društvu.

Na konkursu su učestvovali studenti treće i četvrte godine studija, kao i apsolventi Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. Slikarstvo, grafika, crtež i fotografija su likovne tehnike u kojima su radili svoja djela.

Četveročlani žiri je odlučivao o nagrađenima, a autor pobjedničkog rada je Adnan Burazerović, koji je osvojio 500 KM u likovnom materijalu. On je u svom radu, kao portret grada, predstavio šahiste u parku.

Drugi i trećeplasirani su Šaša Džino i Igor Zergol, uz osvojenih 300 odnosno 200 KM u likovnom materijalu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...