{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Stil života" u galeriji Collegium Artisticum

5.5.2013. u 15:25
8.5.2013. u 09:25
0
2
Izložba "Stil života" u galeriji Collegium Artisticum
0
Izložba "Stil života" u galeriji Collegium Artisticum
U okviru Dana Kantona Sarajevo, u ponedeljak 6. maja, u Gradskoj galeriji Collegium artisticum bit će otvorena izložba Amile Smajović-Pozder "Stil života“.
Amila Smajović-Pozder istražuje umjetničke vrijednosti bosanskih ćilima i tkanja i načine aplikacije ovih vrijednosti u modernom dizajnu. Kroz brojne izložbe, radionice i predavanja, nastojala je skrenuti pažnju na značaj tradicije, ali i na konceptualni pristup koji upućuje na probleme savremenog života i kulturu memorije.

Izložba obuhvata izbor djela iz pet ciklusa njenog umjetničkog rada, od 1995. godine do danas: "Država Amila“, "Made in BiH“, "Sigurnosna zona“, "Poetika šare“ i "Stil života“.

Amila Smajović-Pozder, dobitnica je Grand Prix-a ULUPUBIH-a (Udruženje likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti BiH) na izložbi Collegium artisticum 2013. za kolekciju tapiserija "Stil života“.

Izložba će trajati do 20. maja, a posjetici će je moći pogledati svakim radnim danom osim nedelje od 10.00 do 18.00 sati , saopćeno je iz Gradske galerije Collegium artisticum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: