{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba slika Jelene Korenčić "Gljive" otvorena u Počitelju

F
3.10.2015. u 15:21
0
1
Izložba slika Jelene Korenčić "Gljive" otvorena u Počitelju
0
U organizaciji Društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ-Počitelj danas je otvorena izložba slika "Gljive", autorice Jelene Korenčić.
"Motiv gljive je duboko simbolički, a cijela je ideja u tome da ljudi dođu i razvesele se i negdje u svojoj duši probude mistične dijelove sebe kako bi se povezali sami sa sobom, a onda i s drugim ljudima u veselim osjećajima i dobrom raspoloženju", kazala je autorica crteža Jelena Korenčić.

Uz motive gljive, dodala je autorica - na crtežima su i motivi dvostruke spirale, prstiju, simboli životne energije, vitalnosti i životnih sokova, te spajanja, intimne veze i sreće -

"Crteži-slike 'gljiva' jesu izraz najdublje Frojdovske iskrene bune prema vremenima kada su ljudske vrijednosti pale na najnižu granu u povijesti. Jelena se odupire i slika svijest kada je čovjek imao smisla", osvrnuo se na Jelenine crteže prof. Krešimir Bauer.

Izložbu je otvorio predsjednik Društva MLAZ-Počitelj Dževad Ibrulj, a o samoj izložbi govorila je Sanela Nuhanović, koordinatorica projekta.

Jelena Korenčić je inače akademska grafička dizajnerica. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Mladena Kolobarića. Članica je ULUPUH-a u sekciji za grafički dizajn od 1994. godine. Nekoliko godina radila je kao dizajnerica i art direktorica u marketing agencijama nakon čega postaje freelancer.

Autorica je scenografija, kostima, lutaka i plakata u predstavama (drame, mjuzikli, oratoriji i scenske bajke za djecu) koje je realizirala za teatre u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolja likovno-scenska ostvarenja. Bavi se slikanjem, skulpturom i kompjutorskom grafikom – fraktalima. Izlagala je na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi. Posljednjih dvadeset godina Jelena Korenčić istražuje umjetnost iscjeljivanja, bavi se art terapijom, te djeluje kao savjetnica za razvoj kreativnih i intuitivnih sposobnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: