Izložba slika i kaligrafija Jasmina Bajraktarevića

Klix.ba
11.8.2012. u 12:25
0
0
Izložba slika i kaligrafija Jasmina Bajraktarevića
0
Izložba slika i kaligrafija Jasmina Bajraktarevića Sead Emrić, Jasmin Bajraktarević i Emin ef. Grošić
U okviru tradicionalne manifestacije "Slobodarski dani viteškog grada Bužima" u holu Osnovne škole Bužim je otvorena prva samostalna izložba slika i kaligrafije mladog bužimskog umjetnika Jasmina Bajrektarevića.
O izložbi su govorili Sead Emrić i Emin ef. Grošić. Emin ef. Grošić govorio je posebno o kaligrafijama ovog autora, te spoju kaligrafije i pejzaža, kao i detalja ornamentike bez likova. Bužimski likovni umjetnik i historičar, Sead Emrić, govorio je o likovnom izražaju umjetnika Bajrektarevića, koji je, kako je Emrić istakao, napravio veoma dobar spoj u umjetnosti.


U okviru postavke koja će za posjetioce biti otvorena do 15. augusta, Jasmin se publici predstavio i sa originalnim bedževima na kojima dominiraju motivi bužimskih heroja i vitezova. Jasmin Bajrektarević, govorio je o svojoj ljubavi prema umjetnosti, te o tome kako se opredijelio za ovakav vid slikarstva i zahvalio se svima koji mu daju podršku na bilo koji način.Izložba će se moći pogledati sve do 15. augusta kada se obilježava dan 505. Viteške brigade i završava manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”. Bužim nema galerijskog prostora, pa se za izložbe koriste školski hodnici, ali se je nadati da će nadležni imati sluha da u prizemlje Doma kulture konačno proglase galerijskim prostorom, koji bi osim izložbi imalo i mnogo širu i veoma korisnu namjenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: