{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba slika Antonija Džolana i Dejana Borosa

F
15.6.2009. u 12:36
0
0
Izložba slika Antonija Džolana i Dejana Borosa
0
Izložba slika Antonija Džolana i Dejana Borosa
U likovnoj galeriji Kulturno-sportskog centra u Bugojnu otvorena je izložba slika pod nazivom “Crtež prije svega” autora Antonija Đolana i Dejana Borosa.
Izložbu je otvorio bugojanski umjetnik Mulo Agić a, uz konstataciju da su izložbe slika u Bugojnu sve češće na radost svih istinskih poklonika likovne umjetnosti, velikom broju prisutnih obratio se direktor KSC-a Vahid Duraković.

Na izložbi je pročitan i predgovor iz kataloga koji je napisao magistar slikarstva Toni Zlojo.

“Energija kojom Džolan vodi liniju na papiru je kontrolisana, nosi u sebi snagu izraza koji je smiren u nakani prikazivanja emocija i energičnosti na promišljen način. Sve u cilju izraza koji sa malo detalja govori puno. Boros u svom izrazu liniju koristi na drugačiji način. Gradeći strukturu on posvećuje pažnju detalju, stvarajući tako svijet mašte i imaginacije sa biljnim i animalnim motivima”, stoji, između ostalog, u predgovoru.

Antonio Džolan je rođen u Bugojnu 1983. godine. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2007. u klasi prof. Nikole Vučkovića. Dosad je imao tri samostalne i četiri grupne izložbe.

Dejan Boros je rođen u Doboju 1974. godine. Nastavnik je razredne nastave a u slobodno vrijeme bavi se crtežom. Prvi put je na izložbi u Bugojnu predstavio javnosti svoje radove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: