{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Sjećanje na Vučka"

S
Sarajevo-X
26.2.2004. u 23:17
0
0
Izložba "Sjećanje na Vučka"
0
Izložba "Sjećanje na Vučka"
Slovensko kulturno društvo "Cankar" će završiti ovogodišnje obilježavanje slovenskog praznika kulture – Prešernovog dana, otvaranjem jedne neobične izložbe.
Članovi društva prikupili su eksponate sa likom Vučka – maskote XIV Zimskih olimpijskih igara. Izložba pod nazivom "Sjećanje na Vučka" bit će otvorena u prostorijama SKD Cankar, Alifakovac 5/1, u petak 27. februara 2004. godine u 14 sati.

"Razlog za uvrštavanje ovakve izložbe u proslavu Slovenskog kulturnog praznika je naša želja, da i povodom obilježavanja 20 godišnjice drage nam Olimpijade, podsjetimo na najraznovrsnije historijske i kulturne veze Bosne i Hercegovine i Slovenije, nastale tokom više od jednog stoljeća razvoja u istoj državi. Naime, dragog nam "Vučka" dizajnirao je slovenski dizajner i umjetnik, Jože Trobec, koji će i sam prisustvovati sutrašnjem otvaranju izložbe. Za ovu priliku osobno će donijeti neke originalne skice," stoji u saopštenju SKD "Cankar".

Izložbu će otvoriti gospodin Drago Bozja, direktor Sektora za sport Izvršnog komiteta 14. zimskih olimpijskih igara, koji je za ovu priliku i sam priložio neke eksponate iz svoje privatne kolekcije.

Izložba će biti otvorena samo u petak, 27. februara 2004. godine, od 14 do 18 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: