138 fotografija
26

Izložba sjećanja na koncert grupe U2 u sarajevskom Mikser Houseu

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Povodom 20. godišnjice koncerta slavne irske grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo u Mikser Houseu je upriličena izložba sjećanja na ovaj dan.

Mnoge građane koji su imali sreću prisustvovati ovom velikom događaju i danas preplave emocije kada se sjete ovog koncerta. Njih više od stotinu odazvalo se na poziv Miksera i, za potrebe ove izložbe, ustupilo svoje uspomene na koncert koji je njima i njihovim sugrađanima 1997. godine ponudio nadu u bolje sutra.

"S obzirom na to da još uvijek nismo imali veći koncert, htjeli smo prisjetiti se kako je to izgledalo prije dvadeset godina. Nakon našeg poziva, neki su nam slali fotografije na našu Facebook stranicu, a neki su nam dostavili fotografije i zaprijetili da im se ništa ne smije dogoditi", rekao je Stihomir Klepić, jedan od producenata izložbe.

Na izložbi, osim fotografija, možete pročitati i novinske članke domaćih i stranih medija o ovom antologijskom koncertu. Također, možete pogledati snimak kompletnog koncerta.

U 21 sat u Mikser Houseu Sarajevo počinje nastup U2 Real Tribute benda iz Italije koji će okupljene podsjetiti na neke od najvećih hitova U2-a.