{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Simboli naslikani pijeskom" Alme Telibećirević

F
14.4.2012. u 10:58
9
2
Izložba "Simboli naslikani pijeskom" Alme Telibećirević
9
U galeriji hotela Bock u Beču u petak navečer otvorena je samostalna izložba akademske slikarice Alme Telibećirević "Simboli naslikani pijeskom".
Izložba je postavljena u okviru organiziranja "Dobojskog derneka u Beču", a na otvaranje izložbe doputovali su gosti iz svih krajeva svijeta.

Tom događaju prisustovali su i predstavnici Ambasade BiH u Beču Neven Kulenovic i Sanja Vidović te predstavnici bh. studenata u Beču organizacije "Collegium Bosniacum".

Otvorenje izložbe upriličeno je uz kritički osvrt Ibre Mulaomerovića na predstavljena djela.

Za njega je susret sa slikama Alme Telibećirević jasan znak da biti u dodiru s vremenom ne znači i pokoravati se lošem ukusu toga vremena.

"Njene slike ne odišu 'ljepotom' koja podilazi malograđanskom ukusu. Njen slikarski nerv rafiniranom suptilnošću prati moderne tokove slikarstva u kojima su estetičke, pogotovo etičke koordinate u odnosu na dosadašnja strujanja dobile sasvim drugu dimenziju", kazao je.

Izložba koju čini dvanaest slika nastalih u kombinaciji boje i pijeska po mišljenju Mulaomerovića "ima svoj univerzalni kod i u spoznaji o dvanaest sazvježđa, što nas opet upućuje u svijet simbola".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: