{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Izložba radova strip crtača Enisa Čišića na večerašnjem Vašaru ideja

Klix.ba
14.5.2015. u 14:40
13
1
Izložba radova strip crtača Enisa Čišića na večerašnjem Vašaru ideja
13
Izložba radova strip crtača Enisa Čišića na večerašnjem Vašaru ideja
Večeras će se u Sarajevskom ratnom teatru SARTR održati osma konferencija Vaša(r) ideja i tom prilikom bit će organizirana i izložba radova strip – crtača i ilustratora Enisa Čišića.
Mladi sarajevski umjetnik široj javnosti je poznat po svojim izuzetnim radovima i uspjehom. Enis Čišić, o kojem je portal Klix.ba pisao i ranije, crta stripove za Marvel Comics.

Otvaranje izložbe je predviđeno za 18:30h, a u 19:00h publika će imati priliku prisustvovati predavanjima prof. dr. Nirvane Pištoljević, doc. dr. Selma Kadić – Maglajlić i Enisa Čišića.

Podsjećamo, osmišljen kao dopuna formalnom obrazovanju, Vaša(r) ideja nudi iskustva "iz prve ruke" stručnjaka i praktičara čime se učeničko / studentsko / opće znanje svih nas nadopunjuje novim idejama i trendovima savremenog društva.

Posebnost osme konferencije Vaša(r) ideja ogleda se i u gostima u publici. Naime, ovoga puta organizatori iz Udruženja PLUS će na Vaša(r)u ideja ugostiti i učenike gimnazije iz Maglaja. Pedeset učenika u pratnji profesora boravit će u Sarajevu kako bi prisustvovali konferenciji uživo, ali i posjetili glavni grad naše zemlje.

"Saradnja sa Gimnazijom 'Edhem Mulabdić' nastala je u želji da se intenzivnije uključe mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i kao vid naše pomoći stradalim područjima u prošlogodišnjim poplavama", ističu iz udruženja.

Ulaz na konferenciju i izložbu je slobodan. Više informacija o samom projektu možete naći na Udruzenjeplus.ba .

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Vlada Švicarske a realizira se u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: