SALE 100%
86

Izložba radova Saše Peševskog 13. novembra u sarajevskoj galeriji Brodac

E. Sk.
Saša Peševski
Saša Peševski
Izložba Saše Peševskog pod nazivom "SALE 100%" bit će otvorena u petak, 13. novembra u 12 sati, u galeriji savremene umjetnosti Brodac.

Na izložbi će biti predstavljeno 35 radova iz umjetnikovog slikarskog opusa. Peševski je multimedijalni umjetnik i diplomirani režiser na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Pjera Žalice. Od 2013. saradnik je iz prakse na ASU, a od 2017. zaposlen kao viši asistent i predavač predmeta Montaža, na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Na izložbi će biti predstavljeno 35 radova
Na izložbi će biti predstavljeno 35 radova

Učesnik je festivala vizuelne umjetnosti, radnik filma i pozorišta. Saradnik i reditelj brojnih predstava u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Sarajevskog ratnog teatra SARTR, Pozorišta ASU, Lutkarskog Pozorišta, Kamernog Teatra 55. Jedan od režisera organizacije Magacin Kabare, reditelj serijala "Hoću kući", reditelj televizijskih dokumentarnih filmova, reklama i muzičkih spotova, kao i nezavisnih filmova.

Interesovanje za vizuelnu umjetnost, koja nije samo filmska i pozorišna, Saša počinje graditi i prije nego upisuje ASU, kroz grafiti umjetnost, zbog čega biva redovno pozivan kao učesnik na brojne umjetničke festivale u javnom prostoru.

Od 2010. godine njegov slikarski i crtački talenat dolazi do izražaja s grupom umjetnika i umjetnica "Kolektiv Kreaktiva" kada počinje graditi svoj savremeni i autentični umjetnički kredo, učestvovati na mnogobrojnim izložbama i festivalima.

Otvorenje izložbe će trajati u periodu od 12 do 22 sati.