{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba povodom godišnjice sarajevskih protesta

S
12.2.2009. u 11:47
0
17
Izložba povodom godišnjice sarajevskih protesta
0
Izložba povodom godišnjice sarajevskih protesta
U petak, 13. februara 2009. godine navršava se godinu dana od datuma prvih protesta kao spontane masovne reakcije građana nakon ubistva Denisa Mrnjavca i neprihvatljive indolentnosti i ravnodušnosti gradskih i kantonalnih vlasti prema problemima bezbjednosti u glavnom gradu, saopšteno je iz Udruženja građana "Akcija građana".
Ni najmaštovitiji učesnici subotnjih okupljanja nisu mogli naslutiti kakav će se ponor i odron vlasti desiti pred očima javnosti i koliko će se problema ukazati i otvoriti,

Nakon godinu dana uspjeli smo se organizovati u najšarenijim oblicima djelovanjima, u mnogim formalnim i nefomalnim organizacijama. Danas smo mi ta nova energija, naše brojne organizacije su taj nemirni san i noćna mora svakom korumpiranom političaru, ističu iz ovog udruženja.

Nakon proljeća 2008. godine, nikada više ništa neće biti isto. Ovom izložbom ne želimo imati monopol građanske javne riječi ali želimo podsjetiti javnost da je demokratija živa, mlada i zdrava, te da za sada stanuje upravo kod nas. Stanuje u našim srcima, u srcima mladih ljudi, u mnoštvu naših udruga, grupa, koalicija, u našim rukama i akcijama, zaključuje se u saopštenju Udruženja građana "Akcija građana"

Otvaranje izložbe u okviru koje će biti predstavljeni fotografije, rekviziti korišteni na protestima, video materijal i novinski članci, održati će se u Kinu 1. maj, Alipašina 19
u petak, 13.02.2009. sa početkom u 20 sati.

Prvi dan izložbe (petak) će uključivati i panel diskusiju na temu "Preko ulice do države?". Učesnici: Branka Inić (Helsinški komitet za ljudska prava BiH), prof. dr. Asim Mujkić (Fakultet političkih nauka Sarajevo), prof. dr. Zdravko Grebo (Pravni fakultet Sarajevo) te prof. dr Ismet Dizdarevic (Filozofski fakultet Sarajevo)

Izložba će biti otvorena za javnost i u subotu, u vremenu od 12:00 do 20:00 sati te u nedelju od 12:00 a u 19:00 sati će biti održana i aukcija izloženih fotografija i eksponata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: