{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH

F
8.10.2010. u 12:03
0
1
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH
0
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH
Umjetnička galerija BiH
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji BiH 11. oktobra.
Zulfikarpašić djeluje u oblastima pozorišne kostimografije i scenografije, corporative imagea, koji je uradila za niz tvrtki, te grafičkom opremom knjiga, a ovom prilikom autorica će se predstaviti radovima iz oblasti plakata koji se vezuju za kulturne manifestacije, kao i onih koji predstavljaju njena istraživanja bosančice, (srednjovjekovnog bosanskog pisma kojim je pisana i Povelja Kulina bana), a koju je autorica redizajnirala i modernizirala kroz tri varijante.

Kako je u izjavi Feni rekla Amra Zulfikarpašić na ovoj izložbi izložit će oko 20 plakata. Među izloženima će se naći plakati za koje je dobijala nagrade, kao i oni koje je radila za svoju dušu.

"Riječ je o plakatima koji se tiču naše stvarnosti njenog oporog ništavila i apsurda" , kaže Zulfikarpašić.

Teme kojima se bavi ova umjetnica kad je riječ o plakatnoj umjetnosti su angažirane, te će se tako na ovoj izložbi moći vidjeti plakati poput "Odiseje u BiH" (plakat posvećen činjenici da i nakon toliko godina još se otvaraju masovne grobnice i traga se za nestalima.

Također bit će izloženi i plakati koji su osvrt na odnose među spolovima, porodično nasilje, šutnju umjetnika, izbore, slobodu.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: