{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH

F
8.10.2010. u 12:03
0
1
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH
0
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić u Umjetničkoj galeriji BiH
Umjetnička galerija BiH
Izložba plakata Amre Zulfikarpašić bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji BiH 11. oktobra.
Zulfikarpašić djeluje u oblastima pozorišne kostimografije i scenografije, corporative imagea, koji je uradila za niz tvrtki, te grafičkom opremom knjiga, a ovom prilikom autorica će se predstaviti radovima iz oblasti plakata koji se vezuju za kulturne manifestacije, kao i onih koji predstavljaju njena istraživanja bosančice, (srednjovjekovnog bosanskog pisma kojim je pisana i Povelja Kulina bana), a koju je autorica redizajnirala i modernizirala kroz tri varijante.

Kako je u izjavi Feni rekla Amra Zulfikarpašić na ovoj izložbi izložit će oko 20 plakata. Među izloženima će se naći plakati za koje je dobijala nagrade, kao i oni koje je radila za svoju dušu.

"Riječ je o plakatima koji se tiču naše stvarnosti njenog oporog ništavila i apsurda" , kaže Zulfikarpašić.

Teme kojima se bavi ova umjetnica kad je riječ o plakatnoj umjetnosti su angažirane, te će se tako na ovoj izložbi moći vidjeti plakati poput "Odiseje u BiH" (plakat posvećen činjenici da i nakon toliko godina još se otvaraju masovne grobnice i traga se za nestalima.

Također bit će izloženi i plakati koji su osvrt na odnose među spolovima, porodično nasilje, šutnju umjetnika, izbore, slobodu.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: