Minimalistički izražaj
18

Izložba "Pixel" autorice Romane Lindenm u četvrtak u galeriji "Zvono"

S.H.P.
U galeriji "Zvono" u četvrtak 20. augusta bit će upriličena izložba "Pixel" autorice Romane Lindenm. Izložba "Pixel“, kako su kazali iz Galerije, podrazumijeva minimalistički pristup.

Na otvaranju izložbe osim autorice govorit će Vladimir Filipović sa aspekta fizike, Enes Sivac posmatrajući kroz prizmu likovnosti i Vuk Rodić sa književnog aspekta.

Nakon "Vremenskog procijepa" koji je bio minimalizam u performativnom izražaju predstavljen u Zvonu u zajedničkoj izvedbi Romane Lindenm i Ognjena Šavije, "Pixel“ je autorsko istraživanje u likovnom minimalističkom izražaju.

"Pixel ili digitalna tačka je misterij koji nagoni na promišljanje sebe samog, svekolikosti Univerzuma. Zanimljivo da ovom izložbom i performansom svaki posjetilac i protiv svoje volje prolazi katarzu, duboko preispitivanje i protiv svoje volje ulazi u mrak koji svijetli. Poslije svega, nije više u mogućnosti da sebe doživljava kao stereotip, kao ništicu, efemernu jedinku ubačenu u blender civilizacijskog inferna“, stoji u saopštenju.

Romana Lindem rođena je u Karlovcu gdje je 2015. imala svoju prvu samostalnu izložbu fotografija. Bavi se art fotografijom i performansom. Svira didgeridoo, perkusije i elektroniku. Osim toga piše i poeziju.

Nakon samostalne izložbe fotografija "Pali anđeo“ 2018. godine, ovo je drugo samostalno predstavljanje Romane Lindem u Zvonu.