25. novembra
9

Izložba "Per Visum De Deos" u Galeriji Boris Smoje

Klix.ba
U sklopu projekta "City Art" neformalnog udruženja "Val", AnaDominik Rodić (BiH) i Tomislav Dobrijević (HR) predstavljaju autorsku izložbu "Per Visum De Deos" (u prevodu s latinskog jezika: "Kroz Viziju Bogova") koja će kroz koncept slika bogova keltske i slavenske mitologije predstaviti trenutnu situaciju u kulturi regije Balkana, a simbolično će biti otvorena 25. novembra 2012. u 21.00 u Galeriji Borisa Smoje.

Izložba će biti otvorena 14 dana. Također, bit će predstavljena prva knjiga žanra drama/fantastika AneDominik Rodić pod nazivom "Oštrica vulkanskog stakla".

Više o izložbi možete naći na Facebook stranici, gdje ujedno možete vidjeti i neka od djela. Izložba neće sadržavati isključivo mitološki inspirisana djela, već i ostale ideje kojima će bolje moći predstaviti trenutno stanje kulture i morala u balkanskoj regiji. Predstaviće se jedno zanimljivo djelo koje će biti posvećeno zatvorenju Zemaljskog muzeja.

Na izložbi će se organizirati program kojim bi se skupila sredstva za registraciju ovog udruženja.

Program podrazumjeva konzumaciju veganih slastica i veganog bureka koju posjetioci plaćaju onoliko koliko mogu platiti. Razlog registracije ovog udruženja je pojačanje djelovanja projekta "City Art" koji će tako lakše aplicirati na međunarodne i regionalne konkurse, te na taj način pomoći talentima regije i dati im priliku da besplatno prezentuju svoj rad, kako putem internet mreže, tako i putem medija i organizovanjem izložbi.

Svaki kreativac može posjetiti ovu izložbu i dogovoriti sa članovima udruženja koji će biti prisutni na izložbi način kako da prezentuje svoj likovni rad.