{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba o životu i običajima bh. Hrvata

S
26.11.2009. u 12:43
0
1
Izložba o životu i običajima bh. Hrvata
0
Izložba o životu i običajima bh. Hrvata
U Umjetničkoj galeriji BiH u utorak, 1. decembra u 19 sati otvara se zanimljiva izložba fotografija pod nazivom "Život, običaji i pučka pobožnost Hrvata u Bosni i Hercegovini".
Na fotografijama su prikazani različiti detalji iz života, običaja i pučke pobožnosti Hrvata iz dvadesetak različitih lokaliteta u BiH.

Široki spektar tema na fotografijama prikazuje mnoge elemente tradicijske kulture Hrvata u BiH i to od tetovaža na rukama, hodočašća, zaruka, scena vjenčanja pa do onih koje su inspirisane legendama ili pjesmama.

Među fotografijama nalazi se i nošnja iz Ivanjske kod Banja Luke koja je u Kini 2004. u okviru izbora Top model svijeta, u konkurenciji šezdeset nošnji iz cijeloga svijeta, proglašena najljepšom nošnjom na svijetu.

Autor projekta je o. Zvonko Martić, karmelićanin iz Samostana i duhovnog centra "Karmel sv. Ilije" na Buškom jezeru u okolini Tomislavgrada, a autor fotografija je Jasmin Fazlagić.

Izložbu organizuje Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije, a izložba je ujedno i predstavljanje katoličkog kalendara za 2010. godinu.

Izložbu će otvoriti kardinal Vinko Puljić, a bit će otvorena do 10. decembra 2009. godine, najavljeno je iz Umjetničke galerije BiH

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: