Brojni autori
70

Izložba o evoluciji bh. fotografije kroz određeni period u Centru za kulturu Sarajevo

Klix.ba
Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizovat će retrospektivnu izložbu bh. fotografa koja će biti dio projekta fotogalerije u Jelićevoj. Cilj ove izložbe je objediniti i predstaviti bh. fotografe u zemlji i inostranstvu.

"S vizuelnog i likovnog stanovišta različiti pristupi fotografa fotografskoj umjetnosti ukazuju da fotografija jeste slika, doduše, slika koja nije nastala klasičnim slikarskim metodama i postupcima. Ipak, fotografija kao takva podliježe istom onom sudu i zakonitostima važećim za klasične vizuelne umjetnosti, bez obzira na to što taj isti sud i zakonitosti evoluiraju jednako kao sama umjetnost", saopćeno je iz Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Autori koje će se predstaviti su Emil Grebenar, Kemal Hadžić, Mladen Pikulić, Almir Zrno, Milomir Kovačević, Zijah Gafić, Ervin Berbić, Amer Kapetanović, Ivan Hrkaš, Haris Čalkić, Midhat Poturović, Andrija Vrdoljak, Jere Vukadin, Imran Kapetanović, Mitar Simikić, Jasmin Brutus, Velija Hasanbegović, Dženat Dreković. Namjera izložbe je pokazati evoluciju bh. fotografije kroz jedno određeno vrijeme.

Izložba će biti otvorena u subotu, 26. januara, u 19 sati u fotogaleriji u Jelićevoj. Nakon izložbe će, s početkom u 20:30 sati, biti održan besplatan koncert grupe Don Guido i Misionari.