|

Izlozba "Novi primitivizam za poćetnike" stiže u Sarajevo

Izlozba "Novi primitivizam za poćetnike" stiže u Sarajevo
0
Klix.ba
12.12.2013. u 11:37
5
komentara
0

dijeljenja
U ponedjeljak, 16.12.2013. u 13 sati u sarajevskom BKC-u bit će otvorena izložba "Novi primitivizam za poćetnike".
Članovi grupe Zabranjeno pušenje će u susret velikom koncertu grupe, koji će se povodom 30 godina karijere i povodom izlaska albuma "Radovi na cesti" održati 28.12.2013. u dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) u Sarajevu, otvoriti izložbu "Novi primitivizam za poćetnike".

Nakon što je izložba bila postavljena u nekoliko gradova regije, konačno je došao trenutak da izložbu vide i građani Sarajeva, grada iz kojeg je sve i krenulo. Izložba će biti postavljena u sarajevskom BKC-u, a otvorenje će biti u ponedjeljak 16.12.2013. u 13 sati. Izložba će biti otvorena sve do koncerta Zabranjenog pušenja u Skenderiji, 28.12.2013. Ulaz na izložbu je slobodan.

Prvo postavljanje izložbe dogodilo se prije nešto više od godinu dana. Izložba je u početku imala 50-akak eksponata, a danas, zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su svoju arhivu odlučili podijeliti sa svima nama, broj eksponata je premašio brojku od 100. Tako će posjetitelji, između ostalog, moći vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona...

Suorganizator izložbe je BKC, a ista se održava pod pokroviteljstvom sarajevske Općine Centar i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji podržavaju Sarajevsko pivo, Choco Lips, AriZona i partner koncerta Ekopak.

Medijski pokrovitelji Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...