Kultura
0

Izložba Muhameda Ćeifa u galeriji Roman Petrović

JU Sarajevo art u okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, koja će trajati od 2. do 9. maja, organizira samostalnu izložbu akademskog slikara Muhameda Ćeifa.

Izložba pod nazivom "Sarajevski rakursi“ bit će otvorena u Galeriji Roman Petrović 2. maja, a publika će od 2. do 9. maja imati priliku pogledati dvadeset slika rađenih u tehnici ulje na platnu.

Izložba se sastoji od slika značajnih gradskih arhitektonskih ostvarenja prikazanih u vizuri autora Muhameda Ćeifa iz dosad nepoznatih i nestandardnih uglova, saopćeno je iz JU Sarajevo art.

Muhamed Ćeif je rođen u Sarajevu 1960. godine. Srednju umjetničku školu i Akademiju likovnih umjetnosti završio u Sarajevu u klasi prof. Nusreta Pašića. Izuzetno se pokazao na polju likovne umjetnosti, a posebno na polju slikarstva. Imao je veći broj studijskih putovanja širom Evrope i regiona.

Realizirao je 15 samostalnih izložbi, a učestvovao je na više od 100 kolektivnih izložbi. Boravio je i ostavio svoja djela u više od 30 umjetničkih kolonija. Status istaknutog umjetnika dobio je 2005. godine od Kantona Sarajevo.