{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Milomira Kovačevića Strašnog u Stocu

S
14.7.2011. u 11:47
0
2
Izložba Milomira Kovačevića Strašnog u Stocu
0
Poznati bh. fotograf, Milomir Kovačević Strašni, otvorit će 16. jula u Muzeju Šarića kuća u Stocu festival "Vrtovi Stoca, Vrt Evrope" izložbom fotografija pod nazivom "Oda radosti".
Sarajevski fotograf, koji već duže vrijeme živi i radi u Parizu, svoju izložbu je posvetio članovima stolačkog orkestra "Gradska limena glazba – muzika Stolac" koji ove godine slavi svojih 80 godina postojanja i koji je jedan od rijetkih gradskih orkestara koji je uspio obnoviti tradiciju zajedničkog sviranja muzike za zajednicu.

"Ovaj orkestar nije predstavljen kroz seriju grupnih fotografija, ili u procesu zajedničkog stvaranja muzike, već kroz seriju individualnih portreta članova orkestra. Zajedničko im je to što svi oni stoje, u svojoj orkestarskoj uniformi, sa instrumentom u rukama; ali individualni, i individualizirajući, odnos prema tom instrumentu koji je time predstavljen je ono što ove fotografije čini tako vrijednim", kazala je Andrea Lešić

Inače, četvrto izdanje festivala "Vrtovi Stoca, Vrt Evrope", u organizaciji Centra Andre Malraux, okupit će studente i profesore Visoke državne škole pejzaža iz Versailla koji će održati ljetnu školu pejzažne arhitekture u ovom malom hercegovačkom gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: