|

Izložba "Mi izbjeglice" predstavlja iskustva bh. građana koji su bili u izbjeglištvu

Izložba "Mi izbjeglice" predstavlja iskustva bh. građana koji su bili u izbjeglištvu
54
E. Lj.
14.11.2019. u 22:37
6
komentara
54

dijeljenja
1/10 Foto: I. Š./Klix.ba
2/10 Foto: I. Š./Klix.ba
3/10 Foto: I. Š./Klix.ba
4/10 Foto: I. Š./Klix.ba
5/10 Foto: I. Š./Klix.ba
6/10 Foto: I. Š./Klix.ba
7/10 Foto: I. Š./Klix.ba
8/10 Foto: I. Š./Klix.ba
9/10 Foto: I. Š./Klix.ba
10/10 Foto: I. Š./Klix.ba
U Historijskom muzeju BiH otvorena je izložba "Mi izbjeglice" koja je posvećena pitanju izbjeglištva i migracija, a koja donosi priče osoba koja su devedesetih godina prošlog stoljeća izbjegle iz BiH u Njemačku, Austriji ili Švicarsku.
Iako su kroz ovu izložbu predstavljena iskustva građanki i građana BiH, čije izbjeglištvo je posljedica rata 1992.-1995., izložba je posvećena svim ljudima koji se suočavaju sa problemom migracije.

Ova izložba postavljena je u prostoriji koja je uređena u stilu devedesetih u kojoj možete pogledati videointervjue izbjelica koji pričaju svoje priče. Osim toga, u ovoj prostoriji izloženi su njihovi lični predmeti koji imaju veze s njihovim odlaskom iz BiH ili periodom koje su proveli u izbjeglištvu, kao i mape i portreti.

Ova izložba je nastala kao rezultat saradnje Historijskog muzeja BiH, Goethe-Instituta u BiH, Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Leibniz Instituta za istočne i jugoistočne evropske studije Univerziteta u Regensburgu, a postat će stalna postavka Historijskog muzeja BiH.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...