{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Izložba "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje" u Trebinju

S
4.9.2012. u 09:06
0
0
Izložba "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje" u Trebinju
0
Izložba "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje" u Trebinju
Foto: SRNA
U Trebinju je večeras otvorena izložba panoa nacionalnih spomenika pod nazivom "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje", čiji je organizator Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, u saradnji sa Muzejom Hercegovine.
Izložbu je otvorila direktor Muzeja Veseljka Salatić zajedno sa predsjedavajućom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Amrom Hadžimuhamedović i vršiocem dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslavom Ćukom.

Ovim aktivnostima planirano je da se šira javnost upozna sa baštinom i kulturno-istorijskim vrijednostima BiH, jer zaštita kulturnog naslijeđa predstavlja značajnu metodu očuvanja stabilnog društva i bogatstva različitosti u BiH, istakli su organizatori.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Sa izložbe je upućen poziv relevantnim instutucijama, organizacijama i građanima u BiH na saradnju i ulaganje u rehabilitaciju oštećenih i ugroženih spomenika, kako bi bilo omogućeno njihovo očuvanje za buduće naraštaje.

Izložba panoa spomenika organizuje se u okviru kampanje "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje" od 2003. godine.

U proteklih devet godina upriličene su brojne izložbe koje se sastoje od video prezentacije i izložbenih panoa nacionalnih spomenika sa fotografijama i pratećim tekstom sa osnovnim informacijama o spomeniku.

Ova izložba do sada je postavljana u sjedištu Svjetske banke u Washingtonu, u Barceloni, Istanbulu, Rimu, Pestumu, Beogradu, kao i u Banjoj Luci, Jajcu, Mostaru Tuzli, Sarajevu i Trebinju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: