{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Koste Kolundžića pod nazivom "Jesmo li to bili mi?"

S
14.4.2010. u 14:08
0
0
Izložba Koste Kolundžića pod nazivom "Jesmo li to bili mi?"
0
Izložba Koste Kolundžića pod nazivom "Jesmo li to bili mi?"
Galerija Duplex 10m2 s ponosom ugošćuje Kostu Kulundžića s njegovom prvom izložbom u Sarajevu, kojom predstavlja 10 velikih, nezavršenih i sažetih djela koja objedinjuju njegov rad o vezi između krvi i vjerovanja.
Iako je obilježen konfliktom bivše Jugoslavije, Kosta ne želi otpočeti ovu temu na nekom određenom geografskom mjestu; on radije opisuje "globalno zlo" koje oduvjek izjeda našu povijest i naše društvo.

Miješajući slike trenutnih dešavanja sa portretima svojih bližnjih, umjetnik nam objašnjava da se ratnici mijenjaju, ali sistem ostaje isti i neumorno se ponavlja.
Kao u muzičkoj igri sa jednom stolicom manje, ovaj užas koji mješa vjeru s krvi je prošao njegovom zemljom, i tu se smjestio prije nego što krene dalje.

"Svoje djelo u BiH želim prikazati s velikim ponosom i mnogo poniznosti. Ovo je više od izložbe, jer želim zaključiti rad posljednjih godina razotkrivajući religijske konflikte u Sarajevu, tamo gdje je bilo najteže, najnehumanije. Često sam sa osjećajem krivice, naspram ovih događanja, osjećao srdžbu, i ništa nisam shvatao."

Kostu Kolundžića trenutno predstavljaju galerija Magda Danysz u Parizu, galerija Raphael 12 u Frankfurtu i 18 Gallery iz Šangaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: