|

Izložba "Fragmenti srca" Sanele Kamerić Demirović u Mostaru

Izložba "Fragmenti srca" Sanele Kamerić Demirović u Mostaru
1
F
FENA
24.2.2020. u 10:24
0
komentara
1

dijeljenja
Izložba "Fragmenti srca" Sanele Kamerić Demirović u Mostaru Foto: FENA
Izložba slika "Fragmenti srca", autorice Sanele Kamerić Demirović, bit će otvorena u sklopu ciklusa "Trebao mi je neki novi početak" u utorak, 25. februara, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.
Sanela Demirović slikanjem se bavi od djetinjstva, posljednje tri godine slika intenzivno, a ovo će joj biti prva javna izložba.

"Ono što radi može se podvesti pod nazivnik dekorativna umjetnost (deco art), zidna umjetnost (wall art) te takozvani 'mixed media' stil. Za svoju prvu samostalnu izložbu Sanela je pripremila radove slikane akrilnim bojama", saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Kamerić Demirović rođena je 1969. godine u Mostaru. U rodnom gradu završila je Ekonomski fakultet, a u Bologni magistrirala na univerzitetu Alma Mater. Radi kao savjetnica za međunarodne odnose u mostarskoj Gradskoj upravi.

Ciklus izložbi "Trebao mi je novi početak" pilot je projekt kojim se daje prostor i vrijeme zaljubljenicima u slikarstvo, onima koji nisu profesionalci nego se slikarstvom bave iz hobija.

Kroz ovaj projekt mostarskoj publici predstavit će se osam slikara amatera, a "Fragmenti srca" su četvrta izložba u ciklusu, stoji u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.