{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija Zijaha Gafića

F
7.11.2008. u 11:16
0
0
Izložba fotografija Zijaha Gafića
0
Izložba fotografija Zijaha Gafića
U galeriji Kulturnog centra Gornje Austrije "Ursulinenhof" u Linzu do 11. novembra postavljena je izložba fotografija Zijaha Gafića pod nazivom "Genocid u Srebrenici, u potrazi za izgubljenim identitetom".
Autor je kazao za Fenu da se radi o postavci fotografija iz Bosne, te da je ta izložba proglašena događajem mjeseca u Linzu. Ista izložba izlagana je širom svijeta u prestižnim galerijama u New Yorku, Londonu, Amsterdamu, Milanu, Ženevi itd.

Izložba je dio projekta "Genocid u Srebrenici - nekažnjeni zločin" Centra savremenih inicijativa Austrije (CSI) koji se sastoji od pet etapa planiranih za realizaciju tokom ove godine.

Zijah Gafić rođen je u Sarajevu. Dobitnik je mnogih internacionalnih nagrada i priznanja za rad u BiH, Čečeniji, Afganistanu i Libanu. Njegove fotografije objavljene su u novinama i časopisima poput Libération, Le Monde, La Stampa, La Repubblica, Photo, Paris Match, Telegraph Magazine, New York Times Magazine, Tank, Espresso, Internazionale, Christian Science Monitor...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: