Linz
0

Izložba fotografija Zijaha Gafića

FENA
U galeriji Kulturnog centra Gornje Austrije "Ursulinenhof" u Linzu do 11. novembra postavljena je izložba fotografija Zijaha Gafića pod nazivom "Genocid u Srebrenici, u potrazi za izgubljenim identitetom".

Autor je kazao za Fenu da se radi o postavci fotografija iz Bosne, te da je ta izložba proglašena događajem mjeseca u Linzu. Ista izložba izlagana je širom svijeta u prestižnim galerijama u New Yorku, Londonu, Amsterdamu, Milanu, Ženevi itd.

Izložba je dio projekta "Genocid u Srebrenici - nekažnjeni zločin" Centra savremenih inicijativa Austrije (CSI) koji se sastoji od pet etapa planiranih za realizaciju tokom ove godine.

Zijah Gafić rođen je u Sarajevu. Dobitnik je mnogih internacionalnih nagrada i priznanja za rad u BiH, Čečeniji, Afganistanu i Libanu. Njegove fotografije objavljene su u novinama i časopisima poput Libération, Le Monde, La Stampa, La Repubblica, Photo, Paris Match, Telegraph Magazine, New York Times Magazine, Tank, Espresso, Internazionale, Christian Science Monitor...