{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija Zijaha Gafića "Sveta zemlja"

S
13.4.2009. u 12:51
0
2
Izložba fotografija Zijaha Gafića "Sveta zemlja"
0
Izložba fotografija Zijaha Gafića "Sveta zemlja"
Večeras u 20.00 u galeriji Novi hram bit će otvorena izložba fotografija Zijaha Gafića pod nazivom "Sveta zemlja".
Izložba je rezultat višegodišnjeg rada u periodu od 2003. do 2008. godine na palestinskim teritorijama i u Izraelu, a prikazuje kolekciju fotografija koje prate historijska dešavanja u drevnim gradovima: Bethlehem, Jerusalem, Dženin, Nablus, te iz pojasa Gaze i Ramale koji su tako često u centru pažnje medija fokusiranih isključivo na dugotrajni konflikt.

Fotografije Zijaha Gafića daju sliku svakodnevnice Palestinaca i Izraelaca, prikazujući drugu stranu konflikta i izraelsko-palestinske koegzistencije.

"Bez obzira na dugotrajni i krvavi konflikt koegzistencija je očigledno moguća, iako ponekad teška i bolna“, napominje Zijah Gafić koji je sa palestinskih teritorija i iz Izraela izvještavao za prestižne međunarodne publikacije kao što su La Repubblica, Corriere della Sera, Amica, L’espresso, Time i Newsweek.

Izložba "Sveta zemlja“ je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a u saradnji sa Muzejima grada Sarajevo, Međunarodnim teatarskim festivalom MESS, agencijom Gramofon i Jevrejskom opštinom Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: