Do 2. jula
5

Izložba fotografija "Shadow of Memory" autora Rona Haviva ponovo postavljena u Vijećnici

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Izložba "Shadow of Memory" fotografa Ron Haviva koja je u okviru kulturološkog programa Modul Memorije 30. marta svečano otvorena u Vijećnici, od 11. juna do 2. jula ponovo je dostupna svim posjetiocima Vijećnice.

U pitanju je kolekcija rijetko objavljenih ili nikada viđenih fotografija ovog autora, ujedno i prijatelja Sarajeva te naše zemlje, iz perioda rata u Bosni i Hercegovini.

Posjetioci će imati priliku da vide fotografije koje su tematski podijeljene na sedam različith priča: "Sarajevo - 6. april", "Bijeljina", "Život u ratu", "Logori", "Ponovno ujedinjenje", "Vojnici" i "Srebrenica".

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Dok provodim više vremena s 'novim' radom, prisiljen sam ponovo doživjeti ono što sam zaboravio. To me podsjeća da svaki pojedini trenutak, bilo da je fotografiran ili ne, ima pravo da ga se vidi, osjeti i razumije. Kako je vrijeme proticalo, uspomene su nastavljale postojati ispod površine, čekajući da budu probuđene i ponovo viđene. Sada je vrijeme da rasvijetlimo moje sjene iz prošlosti", reko je Ron Haviv dok je izložba bila u pripremi pojašnjavajući zbog čega uopće smatra bitnim baviti se onim što se dogodilo u Bosni i Hercegovini, ali i na koji način je to njega lično oblikovalo.

Aktivnosti J.U. MESS možete pratiti na web stranici www.mess.ba te na instagram profilu Festival MESS.