{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija i promocija knjige Zijaha Gafića

S
8.3.2008. u 20:50
0
0
Izložba fotografija i promocija knjige Zijaha Gafića
0
Izložba fotografija i promocija knjige Zijaha Gafića
Izdavačka kuća Gramofon objavila je monografiju uspješnog bh. fotografa Zijaha Gafića.
Monografija „Muslims of New York“ sadrži seriju od 70 fotografija koje je Gafić snimio 2006. godine tokom boravka u New Yorku i posjete različitim muslimanskim zajednicama tog grada radeći na reportaži za američki magazine "Time". Prikazujući priču o životu i svakodnevnici muslimana u gradu kojeg mnogi nazivaju prijestolnicom svijeta, autor napominje kako je njegova monografija zbirka fragmenata i skica iz života različitih muslimanskih zajednica New Yorka.Monografija donosi i uvodnik Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji čitaoce upoznaje sa događajima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje se, broji gotovo 600.000.

[SLIKA]2[/SLIKA]Promocija monografije Zijaha Gafića bit će održana u petak 14. marta u Bošnjačkom institutu, s početkom u 19.00. Tom prilikom bit će otvorena i izložba koja će obuhvatiti izbor fotografija objavljenih u monografiji „Muslims of New York“.

Zijah Gafić je do sada izlagao na mnogim prestižnim festivalima i izložbama u New Yorku, Londonu, Milanu, Amsterdamu, Beču, Perpignanu, Arlesu, Ženevi i Zagrebu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: