{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Fotografija godine BiH 2011" putuje u Mostar

14.9.2012. u 15:17
0
0
Izložba "Fotografija godine BiH 2011" putuje u Mostar
0
Izložba "Fotografija godine BiH 2011" putuje u Mostar
lzožba „Fotografija godine BiH 2011“ koju organizira portal „Fotografija.ba“ (www.fotografija.ba) nastavlja seriju putovanja širom BiH i regiona. U saradnji sa prestižnom Galerijom Aluminij iz Mostara u periodu 20.9 - 5.10.2012. godine bit će postavljeno 50 najboljih fotografija iz pet kategorija: Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija.
Ove fotografije je, od ukupno 922 fotografije koliko ih je prijavljeno na konkurs, odabrao stručni žiri u sastavu Alfons Rodriguez (Španija), Dženat Dreković (BiH) i Mario Periša (Hrvatska).

Otvaranje izložbe je u četvrtak 20.9.2012. godine u 19h u Galeriji Aluminij. Podsjećamo, fotografija godine BiH je prvi konkurs ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji portala Fotografija.ba održava se drugu godinu za redom. Partner u organizaciji za Mostar je Galerija Aluminij.

Osim izbora 50 najboljih fotografija dodijeljene su i nagrade pobjednicima kategorija:
Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji „Grad“ pripala je Miljanu Šućuru sa fotografijom „Ljubav“. Pobjednik je nagrađen fotoaparatom Canon Digital IXUS 120IS, poklon firme MitAlex, umjetničkom grafikom Amera Hadžića, poklon portala „Fotografija.ba“, te poklonom firme ShoeBeDo.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji „Priroda“ pripala je Zvonimiru Barišinu sa fotografijom „Šuma koja nestaje“. Nagrađen je vikendom za dvoje u Hotelu „Pahuljica“ na Vlašiću, fotoaparatom Canon Powershot A1000, poklon firme ZkOffice, te poklonom firme ShoeBeDo.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji „Ljudi“ pripala je Kristijanu Antoloviću sa fotografijom „Maršal“. On je nagrađen sa fotoparatom Sony NEX C3K, poklon firme SONY.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji „Kreativna fotografija“ pripala je Robertu Paviću sa fotografijom „Prag“, koji je nagrađen sa fotoaparatom Sony NEX C3K poklon firme SONY.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji „PRESS“ pripala je Midhatu Poturoviću sa fotografijom „Nasilje nad Romima“. Nagrađen organizovanjem samostalne izložbe u Galeriji BlackBOX u sklopu art natječaja, monografijom „Sarajevo, moj grad – mjesto susreta“, poklon Udruženja Urban, te poklonom bonom firme ShoeBeDo. Midhat Poturović je također dobio i počasnu Grand Prix nagradu – fotoaparat Canon EOS 550D sa dva objektiva, koja se dodjeljuje za poseban uspjeh na konkursu.

Ukupna vrijednost nagrada ovogodišnjeg konkursa iznosila je 7000 KM.
Projekat „Fotografija godine BiH“ za 2011. godinu su podržali: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarsvo okoliša i turizma, Global Development Consulting, Ambasada Španije u BiH, Fakultet političkih nauka Sarajevo i Galerija Boris Smoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: