{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija Branimira Prijka "Memories on Us" u Sarajevu

13.2.2015. u 08:12
16
1
Izložba fotografija Branimira Prijka "Memories on Us" u Sarajevu
16
Galerija Boris Smoje priprema novu izložbu koja će se otvoriti 16. februara 2015. u 20 sati. Javnost će imati priliku da pogleda fotografije Branimira Prijka, a izložba nosi naziv "Memories on Us".
U skladu sa namjerama da u svom prostoru rade drugačije izložbe, da promovišu autore za koje smatraju da su vrijedni pažnje, kao i njihov rad I djelovanje na području umjetnosti, organizatori izložbi u Galeriji Boris Smoje prepoznali su vrijednost I potrebu da skrenu pozornost na rad Branimira Prijka, fotografa iz Sarajeva i člana popularne grupe Dvadesetorica.

Branimir Prijak je rođen u Sarajevu i član je ULUP BiH. Njegovo bogato iskustvo obuhvata rad u mnogim pisanim i digitalnim medijima u Sarajevu. Iza sebe ima desetak samostalnih izložbi od kojih bi interesantno bilo spomenuti projekat Spomenici revolucije u BiH na kojoj je radio sa sarajevskim muzičarom Nedimom Zlatarom.

"Memories on Us/Sjećanja na nas" je izložba koja nas vodi kroz nadrealni svijet Branimira Prijaka i atmosferu u kojoj preovladavaju ljudi starije dobi. Tema ove izložbe su penzioneri u metaforičnom i izmišljenom svijetu. Branimir nastoji kroz umjetničku fotomontažu skrenuti fokus na ovu populaciju i njihovu svakodnevnicu, propitati odnos društva prema "starijem", te ga vratiti s margine u centar pažnje. No, kako se u ovoj zemlji ne pridaje važnost ničemu što je pažnje vrijedno, pa to vrijedno postaje besmisleno, tako i ova izložba postaje besmislena. Autor će predstaviti šest radova, a ovu minimalističnu postavku objašnjava intenzivnim slikama u malom prostoru.

Pored izložbe, posjetitelji će imati priliku kupiti slike, razglednice i majice po promotivnim cijenama, a sve u svrhu podržavanja i omogućavanja nastavka rada na ovom i sličnim projektima koji imaju za cilj ukazati na društveno bitno i ono stavljeno u zaborav, saopćeno je iz Galerije Boris Smoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: