Kultura
0

Izložba: European Vibes

Sarajevo-x.com
MEF i Generation Europe Ambassador za BiH organizuju izložbu European Vibes, takmičenje iz oblasti fotografije, audio i video zapisa na evropskom nivou koje je organizovano uz pomoć Evropske komisije.

Naime, mladi širom Evrope su nekoliko mjeseci imali priliku da šalju svoje radove iz navedenih oblasti te na taj način učestvuju u ovom takmičenju. Zadatak je bio prikazati svoj doživljaj Evrope sa svim njenim prednostima i manama. Na kraju su izabrani pobjednički radovi među kojima se našla i fotografija Nermina Čaluka, bosanskohercegovačkog fotografa.

Nakon završetka takmičenja, organizovana je turneja izložbe pobjedničkih radova. Izložba je organizovana u slijedećim mjestima: Aleksandrija/Egipat, Gozo/Malta, Atina/Grčka, Bukurešt/Rumunija, Bordo i Pariz/Francuska, Bratislava/Slovačka, Brisel/Belgija, Budimpešta/Mađarska, Kopenhagen/Danska, Edinburg/Velika Britanija, Istanbul/Turska, Lisabon/Portugal, Madrid/Španija, Minhen/Njemačka, Prag/Češka, Riga/Latvija, kao i u mnogim drugim gradovima.

Izložba će se organizovati i u Sarajevu, i to u subotu, 15. decembra 2007. godine, u 18 sati u velikoj Sali Opštine Novo Sarajevo.

Izložba će biti otvorena i u nedjelju, 16. decembra 2007. od 10 do 16 sati. Za to vrijeme, pored izložbe, održaće se i prikupljanje pomoći za akciju Paketići za sve!