|

Izložba Edvina Granula "Hrđave impresije"

Izložba Edvina Granula "Hrđave impresije"
0
S
Sarajevo-x.com
27.11.2008. u 13:13
2
komentara
0

dijeljenja
Izložba Edvina Granula "Hrđave impresije"
ArtAtak će u petak 28. 11. u 22 sata na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu u Sarajevu predstaviti izložbu Edvina Granula, sarajevskog slikara mlađe generacije i studenta četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.
Edvin je učestvovao na više kolektivnih izložbi i internacionalnih radionica. Potreba ovog mladog autora za kreativnim iskazom nije ogranična samo na slikarstvo. Performas je također jedan od medija kroz koji se Edvin izražava. Neklasičan u izboru motiva, ali i formata, autor svojim specifičnim slikarskim senzibilitetom minuciozno proučava objekte u kojima je naizgled teško pronaći vizuelnu senzaciju. Filtrirajući ih kroz svojstvenu slikarsku prizmu, svojim motivima udahnjuje poseban život.

"Iako znam da su se probijali kroz bučnu svakidašnjicu ovog grada do prije nekoliko sati, djeluju kao da se nikad više neće pomjeriti s mjesta, i kao da su njihovi posljednji putnici već vijekovima mrtvi. Iluzija vremena postaje tako jasna u tim trenucima. Živost koju sam osjećao usred mrtvila, dok sam ih skicirao, teško se može opisati. Fabrički istog oblika i veličine, ipak imaju svoju jedinstvenu formu. Skoro da svaki ima svoje lice... Nerijetko pomislim kako su to možda lica sačinjena od lica svih njegovih putnika", kaže Edvin.

O čijem licu je zapravo riječ, možete saznati u petak na još jednoj u nizu ArtAtak prezentacija.

Zvučna prezentacija na petnaestom po redu ArtAtaku, povjerena je mladom sarajevskom DJ-u, Borisu Karačiću, aka Boquee, čije interesovanje i rad sa drum 'n' bass zvukom datira još od 2002. godine. Boquee je uglavnom orijentisan na liquid funk, ali nerijetko svoje setove začini i “tvrđim” zvukom. Od 2005. godine urednik je i voditelj Defect session radio emisije na talasima Studentskog eFM radija, koja promoviše britanski underground - drum 'n' bass i dubstep zvuk.

No, to svakako nije sve. Pored Bogueea, u petak 28.11.2008. imati ćete priliku uživati i u prezentaciji još jednog autora mlađe generacije. Weedad - virtuozni reggae selektor, svojim umijećem već se i ranije dokazao u mnogim klubovima. Pored reggae zvuka, rado svira i dancehall, te jungle. Ovaj mladi dvojac je za svoju ArtAtak prezentaciju pripremio veliko muzičko osvježenje uz svježu kombinaciju Jamaican vibracija.

Izložba će biti postavljena petnaest dana.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...