{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Dženata Drekovića "Ruke" u Zvonu

26.3.2013. u 10:33
0
0
Izložba Dženata Drekovića "Ruke" u Zvonu
0
Izložba Dženata Drekovića "Ruke" u Zvonu
Fotograf Dženat Dreković u srijedu, 27. marta, u 21 sat otvorit će izložbu svojih radova u kafe galeriji Zvono u Sarajevu.
Dreković je radio kao fotoreporter Dana, Gracije, Blica, Balkana, Centra, Nade... Trenutno je angažovan u agenciji Linden. Bio je zvanični fotograf filma Na putu i Participacija u režiji Jasmile Žbanić.

Diplomirao na studiju iz fotografije na Fakultetu lepih umetnosti u Beogradu 2004. godine. Trenutno pohađa postdiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH i suosnivač Centra za fotografiju, film i multimediju Sarajevo.

Od izložbi izdvajamo: Život postavljenu u Gracu, Fotograf(i)ja u sarajevskom Duplexu, Fotograf(i)ja 2 u Splitu, Abitare il tempo – Total living (Umjetnički sajam na bijenalu u Veroni, jedan od predstavnika BiH), Muzej moderne i savremene umjetnosti Plazzo Forti, Verona, Italija, Moj maternji jezik je bosanski, galerija Kunst und Banschloccerei, Leipzig, Njemačka, Sarajevo Poster (Vive le talent, prva nagrada za poster Sarajeva) Duplex Galerija, Sarajevo, BiH. Smrt kao dio svakodnevnog života u Sarajevu (Fotografski grant razmjene, nagrada za foto-priču), Marubi Akademija za film i multimediju, Tirana, Albanija te učešće na World Press Photo Masterclass u Berlinu.

Izložba Ruke koja će u Zvonu biti postavljena u duhu je uobičajene Drekovićeve estetike, oslobođene patetike i namjere za svjesnim pocrtavanjem određenih trenutaka ili detalja koji bi gradili širi okvir, okvir van onoga što je stvarni život i sve ljepote i sve tuge u njemu. Kod Dženata Drekovića ne postoji dodvoravanje ni u životu ni u umjetnosti, njegov izraz je čist i precizan, a on sam strpljiv i posvećen autor.

"Ruke" u Zvonu, kao univerzalni simbol dodira i povezivanja, zovu nas na još jedno druženje ispunjeno radošću stvaranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: