Kultura
14

FOTO / Izložba "Dvojnost" otvorena u Mostaru

FENA
Sinoć su galerije Muzičkog centra Pavarotti i Katarine Kosača u HD Herceg Stjepan Kosača u Mostara otvorile vrata bosanskohercegovačkom umjetniku Erolu Čolakoviću Šehiću i Esttelli Čolaković Claret, švicarskoj umjetnici i pedagogu, kako bi predstavili izložbu fotografija "Dvojnost".

Radi se o umjetničkom projektu, koji je prošle godine premijerno prikazan u Sarajevu u sklopu Baščaršijskih noći, a koji je ovom prilikom zbog veličine galerija proširena novim radovima, kako u segmentu "Naivnog promatranja žene u turobnim vremenima SFRJ", tako i u opusu koji je posvećen autorovom življenju u raznim zemljama EU, a sada u "neutralnoj" Švicarskoj.

Izložbi su prisustvovali kulturni radnici obiju mostarskih obala Neretve, a autorov koncept paralelnosti otvorenja, odnosno sjedinjavanja "Dvojnosti" kroz posjetitelje, u potpunosti je realiziran.

Izložba poslije Mostara odlazi u Bihać, gdje će tamnošnjoj publici biti predstavljena u sklopu manifestacije "Ulice Bišća", 8. novembra, a zatim u Zagreb, 25. novembra, na Akademiji dramskih umjetnosti i zagrebačkom Kulturnom centru Bosne i Hercegovine.