{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba djela Huseina Kulenovića

F
26.8.2008. u 18:15
0
0
Izložba djela Huseina Kulenovića
0
Izložba djela Huseina Kulenovića
Povodom obilježavanja pet godina od smrti prof. dr. Huseina Kulenovića (1939-2003), kao i dana njegovog rođenja - 26. augusta, Općina Centar je u saradanji s galerijom Roman Petrović i galerijom Paleta, te njegovom porodicom organizirala izložbu slika koje je Kulenović stvarao za života.
Danas postavljena izložba radova, u tehnikama akvarela, tempera i crteža, prva je samostalna izložba njegovih djela, koju su, u želji da obilježe nesebičan doprinos profesora Kulenovića u svim segmentima života općine i grada, organizirali Općina Centar i ULUBiH.

Husein Kulenović bio je medicinski radnik a slikarstvom se bavio amaterski. Njegov radni vijek bio je vezan za Institut za fiziologiju i biohemiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Bio je aktivan i u društveno-političkom životu Sarajeva, posebno Općine Centar. Od 1995. do 2003. godine obavljao je funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar.

Husein Kulenović preminuo je 12. novembra 2003. u Sarajevu.

Općina Centar je godinu kasnije osnovala Fond "Prof. dr. Husein Kulenović" iz kojeg se dodjeljuju stipendije nadarenim učenicima i studentima s područja ove općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: