Izložba "Čuj Iran" u galeriji JAVA

Klix.ba
26.12.2015. u 17:16
50
6
Izložba "Čuj Iran" u galeriji JAVA
50
Izložba "Čuj Iran" u galeriji JAVA
Izložba fotografija "Čuj Iran", autora Dražena Dizdarevića, bit će otvorena u srijedu, 30. decembra, u 19 sati u galeriji JAVA u Sarajevu.
"Čuj Iran" je izložba dokumentarnih fotografija Dražena Dizdarevića sa putovanja po Iranu u oktobru mjesecu 2015. godine.

Fotografije su prevashodno iz Teherana, Isfahana, Qoma i Kashhana. Rezultat su impresija sticanih u susretima sa ljudima, sa velikom starom civilizacijom, tradicijom, mentalitetom kao i historijskim spomenicima. Fotografije odražavaju očigledno umjetničko "iznenađenje" u sudaru sa često ne malim predrasudama nagomilavanim godinama pod utjecajem svjetskih zbivanja i jednostranih refleksija u percipiranju stvarnosti ove do jučer ciljano zatvorene zemlje. Prikazane fotografije nude i drugačiji pogled na iransku današnjicu, onako kako je ona viđena očima mladog autora iz Sarajeva.Dražen Dizdarević (30), rođen u Kairu, završio je srednju školu, Liceo scientifico, u Bergamu, Italija. Studirao Digital Film Making na SAE Institutu u Ammanu i Beogradu i diplomirao na Middlsex University, London. Radio uz mentorstvo Bela Tara na filmu "Balada o nadi" prikazanom u programu Forum na Festivalu u Berlinu. Kao kamerman učestvovao u projektu Arte Channel o nobelovcu Dariu Fou. Objavljivao fotografije sa Bliskog istoka u časopisima u Sarajevu i Zagrebu. Izložba fotografija "Čuj Iran" je prva samostalna izložba fotografija.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: