Izložba crteža i slika Antona Cetina

F
FENA
3.11.2009. u 09:17
0
0
Izložba crteža i slika Antona Cetina
0
Izložba crteža i slika Antona Cetina Galerija Novi Hram
U organizaciji Franjevačke galerije u Širokome Brijegu od 5. do 22. novembra, u Galeriji "Novi hram" u Sarajevu bit će organizirana Izložba crteža i grafika profesionalnog umjetnika Antona Cetina.
Kako je za Fenu izjavio umjetnik Anton Cetin, riječ je o četrdesetak radova s motivima Eve, "žene kao predmeta ljepote, vrijednosti i obećanja u njenoj božanskoj ulozi."

Cetin ovih dana priprema i svoju samostalnu izložbe u Torontu, u Canadi, u poznatoj Galeriji "Moos" u kojoj izlaže 25 pariških radova: slika, crteža i kolaža nastalih između 1966. i 1968. godine kada je živio i radio u Parizu.

O Antonu Cetinu koji je rođen u Bojani, u Republici Hrvatskoj, 1936. godine, a živi i radi kao profesionalni umjetnik od 1968. godine u Torontu, snimljeno je nekoliko dokumentarnih filmova.

Za svoj rad od Vlade Republike Hrvatske primio je dva odličja: Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za posebne zasluge u kulturi i Red hrvatskog pletera za poseban doprinos i ugled Republike Hrvatske i dobrobit njenih građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: