Sarajevo
50

Izložba "Budi mi prijatelj" u Kamernom teatru 55 povodom Dana državnosti BiH

Klix.ba
"Budi mi prijatelj", poziv je Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake na izložbu likovnih radova, koja su djeca iz udruženja "Oaza", "Život sa down sindromom“, "Mjedenica“, "Colibri“, "Vladimir Nazor“ i EDUS posvetila Danu državnosti svoje domovine Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena 25. novembra u 13:00 sati u Kamernom teatru 55.

Iz Grada Sarajeva je saopćeno da na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom od početka mandata se ulaže izuzetna energija i podržava rad udruženja koja svojim aktivnostima nastoje omogućiti djetetu i osobi sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama bolju i sigurniju budućnost.

Kamerni teatar će tog dana biti mjesto gdje ćemo se družiti i sklapiti nova prijateljstva, te nastaviti da svi zajedno radimo na stvaranju okruženja u kojem će djeca sa poteškoćama u razvoju moći iskazati svoju kreativnost, afirmisati svoje potrebe i sposobnosti, kako bi vodili što kvalitetniji, sadržajniji život i osjetili se ravnopravnim članom društva.

"Poštovane sugrađanke i sugrađani, pozivamo vas da sutra zajedno pogledamo izložbu “Volim BiH” u Titovoj i ulici Ferhadija koju su pripremili učenici naših škola. Sve njihove individualnosti i posebnosti, za mene su ponos. Govore djelima, stvaraju, vole i podsjećaju nas na istinske vrijednosti. Oni govore o svojoj državi Bosni i Hercegovini", naveli su.

Gradonačelnik Skaka je poručio da su njihova promišljanja pretvorena u likovna djela odraz su i naših porodica.

"Posmatrajući radove, istinski sam ponosan na našu zajednicu, porodice koje odgajaju djecu kakvu imamo. Pridružimo se izložbi, samo svi zajedno činimo državu ponosnom", poručio je.