Vlasenica
0

Izložba Bosna birvaktile autora Hariza Grahića

Sarajevo-x.com
Prvi put nakon dvadeset godina, Vlasenica će doživjeti izložbu slika, koja je više od same izložbe. Bosna birvaktile je naziv izložbe slika, autora Hariza Grahića, koji kroz svoje koloritne prikaze vraća nekadašnju dušu nekadašnjim čaršijama.

Pod pokroviteljstvom BZK Preporod Vlasenica, Centra za razvoj kreativnih industrija Pixo te grafickog studija Pixo, u nedjelju 06. novembra. 2011.godine, poslije bajram namaza, a u prostorijama BZK Preporod Vlasenica, bit će upriličeno otvaranje Prve poslijeratne izložbe slika autora Hariza Grahića iz Zvornika na temu Bosna birvaktile.

Kroz široku paletu boja, autor je na neobičan način oživio stare čaršije, sokake , kaldrme i trenutke iz svakodnevnog zivota, vratio im kolorit, izgubljen u starim razglednicama i vremenom nagriženim fotografijama, te dao doprinos u očuvanju od zaborava na život i gradove kakvi su bili birvaktile.

Na ugovorenoj turneji po bosanskim gradovima, Vlasenica je tek drugi grad u kojem se izlaže ova postavka. Ovim odajemo posebnu počast našem gradu te ga vraćamo na stari kolesjek da bude grad bogatih kulturno-umjetničkih dešavanja i svratište bosanskohercegovačkih umjetnika svih profila i orijentacija, što je bio i prije ratnih stradanja.