{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Azre Štilić večeras u Umjetničkoj galeriji BiH

20.9.2012. u 12:23
23
0
Izložba Azre Štilić večeras u Umjetničkoj galeriji BiH
23
Izložba Azre Štilić večeras u Umjetničkoj galeriji BiH
U Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu će večeras, u četvrtak, 20. septembra, u 20 sati, biti otvorena prva samostalna izložba Azre Štilić, pod nazivom Salome.
Ova 26-godišnja umjetnica i produkt dizajnerica koja živi i radi u Sarajevu, će ovom prilikom prvi put bh. publici izložiti svoje radove – akrile velikih formata iz pravca pop nadrealizma.

Azra Štilić je završila Akademiju likovnih umjetnosti, smjer produkt dizajn, ali slikanje predstavlja poseban dio njenog kreativnog stvaranja. Tokom svog odrastanja, Azra se u potpunosti fokusirala na umjetnost, te se njen kreativni razvoj dešavao uz inspiraciju i utjecaj radova velikih umjetnika i umjetnica poput Hieronymusa Boscha, Salvadora Dalija, Fride Kahlo, Andyja Warhola..., a svoj specifični slikarski stil Azra će upravo večeras prvi put predstaviti na izložbi u Umjetničkoj galeriji BiH.

Izložba Salome će u Umjetničkoj galeriji BiH biti otvorena od 20. do 27. septembra, a Azrine radove možete pogledati na oficijelnom websiteu www.azrastilic.com, te na Facebook pageu https://www.facebook.com/azra.stilic.art.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: