|

Izložba "Apologija Erosa" Almina Zrne 22. juna u Centru za kulturu Sarajevo

Izložba "Apologija Erosa" Almina Zrne 22. juna u Centru za kulturu Sarajevo
240
Klix.ba
17.6.2019. u 13:25
5
komentara
240

dijeljenja
Izložba  "Apologija Erosa" Almina Zrne 22. juna u Centru za kulturu Sarajevo Foto: F. K./Klix.ba
U subotu, 22. juna, u 19 sati će u Fotogaleriji Jelićeva biti otvorena izložba "Apologija Erosa" autora Almina Zrne.
Almin Zrno je jedan od najznačajnijih fotografa iz Bosne i Hercegovine. Fotografijom se bavi od 16. godine, a već u sedamnaestoj godini prima svoju prvu nagradu za najbolju fotografiju na republičkom takmičenju.

Nakon minulog rata u BiH, 1996. godine, nastavlja graditi svoju karijeru radeći najviše u polju novinarske fotografije kao šef foto-odjeljenja za dva lokalna printana medija. Taj rad rezultirao je sa dvije nagrade za najbolju objavljenu fotografiju koje mu je dodijelilo Udruženje novinara Bosne i Hercegovine.

Član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH) postao je 2000. godine. Tri godine poslije organizuje svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Stage" u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, a do danas je organizovao 18 samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Autor je dvije monografije i dobitnik sedam prestižnih nagrada Collegium Artisticum za najbolju fotografiju. Nosi status istaknutog samostalnog umjetnika Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...