{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Alije Hafizovića Hafa u galeriji "Leonardo"

27.6.2012. u 14:17
3
3
Izložba Alije Hafizovića Hafa u galeriji "Leonardo"
3
Izložba Alije Hafizovića Hafa u galeriji "Leonardo"
U galeriji "Leonardo" 4. jula bit će otvorena prodajna izložba multimedijalnog umjetnika Alije Hafizovića Hafa.
Alija Hafizović Haf rođen je 1940. u Bosni i Hercegovini. Završio je Višu pedagošku školu - Odsjek likovna umjetnost na Univerzitetu u Sarajevu.

Autor je mnogobrojnih samostalnih izložbi slika, crteža, instalacija, konceptualne umjetnosti, grafičkog dizajna, karikature i karikaturnog portreta.

Haf je do sada izlagao na četrdeset samostalnih i više od šezdeset grupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Emiratima i Turskoj.

Izložba pod nazivom "Moji konji" biti će otvorena u 19:30 sati, a građani će izložbu moći pogledati svaki dan do 14. jula (od 10 do 15 i od 17 do 20 sati). Galerija "Leonardo" se nalazi u ulici Koševo br. 14.

"Imao sam priliku vidjeti bezbroj slika poznatih svjetskih slikara na kojima je konj kao omiljeni motiv. Među tim slikama bilo je i vrhunskih svjetskih ostvarenja, ali mi se čini da niko nije uspio naslikati konja u njegovoj punoj snazi, ljepoti i gordosti kao što je to pošlo za rukom Aliji Hafizoviću Hafu", rekao je Nedžad Ibrišimović na promociji knjige Haf Multigrafija, 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: