Kultura
3

Izložba Alije Hafizovića Hafa u galeriji "Leonardo"

Klix.ba
U galeriji "Leonardo" 4. jula bit će otvorena prodajna izložba multimedijalnog umjetnika Alije Hafizovića Hafa.

Alija Hafizović Haf rođen je 1940. u Bosni i Hercegovini. Završio je Višu pedagošku školu - Odsjek likovna umjetnost na Univerzitetu u Sarajevu.

Autor je mnogobrojnih samostalnih izložbi slika, crteža, instalacija, konceptualne umjetnosti, grafičkog dizajna, karikature i karikaturnog portreta.

Haf je do sada izlagao na četrdeset samostalnih i više od šezdeset grupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Emiratima i Turskoj.

Izložba pod nazivom "Moji konji" biti će otvorena u 19:30 sati, a građani će izložbu moći pogledati svaki dan do 14. jula (od 10 do 15 i od 17 do 20 sati). Galerija "Leonardo" se nalazi u ulici Koševo br. 14.

"Imao sam priliku vidjeti bezbroj slika poznatih svjetskih slikara na kojima je konj kao omiljeni motiv. Među tim slikama bilo je i vrhunskih svjetskih ostvarenja, ali mi se čini da niko nije uspio naslikati konja u njegovoj punoj snazi, ljepoti i gordosti kao što je to pošlo za rukom Aliji Hafizoviću Hafu", rekao je Nedžad Ibrišimović na promociji knjige Haf Multigrafija, 2007. godine.