{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izdavači iz BiH iduće sedmice na Fankfurtskom sajmu knjiga

F
5.10.2013. u 16:44
0
2
Izdavači iz BiH iduće sedmice na Fankfurtskom sajmu knjiga
0
Izdavači iz BiH iduće sedmice na Fankfurtskom sajmu knjiga
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na ovogodišnjem 65. Frankfurtskom sajmu knjiga koji će biti održan od 9. do 13. oktobra uz specijalnog gosta Brazil, Udruženje izdavača i knjižara (UIK) BiH predstavljat će 33 izdavača iz naše zemlje - potvrdio je Agenciji Fena predsjednik UIK-a Ibrahim Spahić.
On je naveo da će BiH, pored izdavača, predstavljati i najbolja izdanja koja su dobila nagrade UIK-a, Međunarodnog sajma knjiga i učila u Sarajevu te drugih domaćih i međunarodnih institucija koje vrednuju izdavačku produkciju u BiH.

"Ono što će biti posebno u međunarodnom holu na bh. štandu koji će biti na 12 kvadratnih metara, u neposrednoj blizini foruma sajma, bit će i prezentacija na svojevrstan način kulturne i prirodne baštine BiH", kazao je.

Spahić naglašava da će to omogućiti da se u ambijentu najvećeg svjetskog sajma knjiga prepoznaju vrhunska djela koja su izašla iz štampe kao rezultat saradnje s Fondacijom za izdavaštvo. Ta je institucija, kazao je on, promovirala najbolje autore protekle godine i obezbijedila kroz otkup knjiga najvredniji čin - obogaćivanje bibliotekarskog fonda u BiH i poticaj izdavaštvu.

Zahvaljujući i Ministarstvu civilnih poslova BiH bh. predstavnici će biti u mogućnosti predstaviti izdavače iz cijele BiH.

"Nadamo se da ćemo imati priliku ove godine na specifičan način obilježiti i prvu nagradu za književnost koju je od Evropske unije dobio autor iz BiH među 12 drugih autora sa Staroga kontinenta Faruk Šehić za knjigu o Uni", istaknuo je Spahić.

On podvlači da će pored oblasti književnosti, na sajmu biti prisutna i stručna literatura i časopisi koji će omogućiti najbolji uvid u kulturnu baštinu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: