{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrani umjetnici iz BiH za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope

F
16.5.2013. u 14:53
25
0
Izabrani umjetnici iz BiH za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope
25
Izabrani umjetnici iz BiH za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope
Međunarodni žiri 16. Bijenala mladih umjetnika Mediterana i Evrope, koje će od 6. juna do 7. jula biti održano u Ankoni pod motom "Dozvoljene greške", izabrao je radove umjetnika iz BiH koji će se predstaviti na ovoj značajnoj reviji umjetnosti.
Odluku je donio žiri u sastavu Charlotte Bank, Alessandro Castiglioni, Nadira Laggoune, Delphine Leccas, Slobodne Veze/Loose Associations, Marco Trulli i Claudio Zecchi, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

Izabrani su videorad "Kako je bilo odrastati u ratu?" Esmira Prlje i fotografije "Ecce homo" Taide Kusturice i Miljane Podovac.

Međunarodni centar za mir do sada je predstavio više od 400 umjetnika iz BiH na bijenalima koji su osnovani 2001. godine u Sarajevu u kojem je održano i X Bijenale mladih Mediterana i Evrope.

Ova asocijacija je i nosilac projekta Koncert hol Sarajevo na Marijin-dvoru s gradom Rimom i Kantonom Sarajevo, Međunarodnim centrom za mir Sarajevo i Arci Italija.

Osnivač Bijenala i predsjednik Međunarodnog centra za mir Sarajevo Ibrahim Spahić primio je danas izabrane umjetnike i čestitao im na izuzetnom međunarodnom uspjehu.

"Vaša generacija potvrđuje kreativnost i inventivnost stvaralaca u našoj zemlji koju priznaje i poštuje svijet umjetnosti", istaknuo je Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: