{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz štampe izašla nova zbirka priča Dževada Kučukalića

F
17.2.2011. u 12:43
1
0
Iz štampe izašla nova zbirka priča Dževada Kučukalića
1
Dugogodišnji novinar, publicista i pisac Dževad Kučukalić objavio je svoju petu knjigu, a četvrtu zbirku kratkih priča pod naslovom "Istanbulska narukvica".
U izdanju SaVarta iz Sarajeva, koji je i štampao ovu knjigu na stotinu pedeset strana, objavljene su 22 kratke priče.

Dževad Kučukalić, rođen 1948. godine, osim ove najnovije knjige, dosad je objavio zbirke priča, pripovijedaka, novela i humoreski: "Provincijske suze i biljuri", "Ognjena zemlja" i "Vjenčanje u Kijevu".

Prije dvije godine objavljena mu je i zbirka kolumni koje su izlazile od 1996-98. godine u "Magazinu Bosna" u Sidneju pod naslovom "Dani bosanske nade".

Pored tri romana, koja su u pripremi za štampu, završava i knjigu putopisa, radi na političkoj studiji o kašmirskom konfliktu i zbirci izabranih vanjskopolitičkih komentara "Svijet nepristrasnim očima".

Putopise i vanjskopolitičke komentare objavljivao je na radio i tv stanicama, te u printanim medijima nakon brojnih putovanja.

Ovaj prozni pisac, putopisac, scenarist i reditelj dokumentarnih filmova, nagrađivan je za priče na raznim konkursima, a prošle godine dobio je Povelju kao najbolji radijski novinar u Bosni i Hercegovini.

Kučukalić je zaposlen kao novinar-urednlk u RTV FBiH već 33 godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: