{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ivica Šarić od Kraljeve Sutjeske do pozornica svijeta"

F
18.3.2010. u 20:08
0
1
"Ivica Šarić od Kraljeve Sutjeske do pozornica svijeta"
0
"Ivica Šarić od Kraljeve Sutjeske do pozornica svijeta"
Ivica Šarić
U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Matice hrvatske Mostar večeras je u Mostaru predstavljena monografija "Ivica Šarić od Kraljeve Sutjeske do pozornica svijeta", autora Gradimira Gojera.
Monografija je izašla iz tiska krajem prošle godine u povodu obilježavanja 35 godina djelovanja na sceni istaknutog bh. opernog prvaka, a nakladnici su Narodno pozorište Sarajevo, HKD Napredak i Matica hrvatska Mostar.

Na predstavljanju u Mostaru Ivica Šarić je kazao da se u monografiji prezentira ne samo njegov rad, već i 35 godina rada sarajevske opere i svih onih opernih kuća i koncertnih podija na kojima je Šarić gostovao.

"Protivio sam se u početku izrade monografije, smatrajući da BiH ima puno većih umjetnika koji nisu doživjeli svoju monografiju, ali, s druge strane, dobro je što postoji jedna ovakva knjiga jer, na primjer, u Beču se dogodilo da direktor opere, koji je sazvao sastanak opernih kuća jugoistočne Europe, uopće nije znao da u Sarajevu postoji operna kuća", naglasio je Šarić.

Gradimira Gojera je istaknuo da se ne radi o tipičnoj monografiji, već o svojevrsnoj romansiranoj biografiji u kojoj je predstavio svoga dugogodišnjeg prijatelja, ali i umjetnika koji je proslavio Bosnu i Hercegovinu širom Europe.

"Prilikom sastavljanja monografije imao sam slatke brige da selektiram brojne priloge. U početku, Ivica Šarić je, vjerujem iz skromnosti, slabo surađivao sa mnom, a onda, dvadesetak dana prije završetka posla, kada je shvatio da će to biti ozbiljna knjiga, zatrpao me tonama materijala pa sam čitav posao morao raditi gotovo iz početka", kazao je Gojer.

Na 356 stranica monografije iznesen je detaljan životopis Ivice Šarića, a tu su i tekstovi njegovih kolega i kritičara, te veliki broj fotografija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: